mandag 25. oktober 2010

Gisle Surssons saga
Er Gisle Surssons saga en typisk saga?
Nei, den er ikkje ein typisk saga. Den har eit par element, som eit døme at blodhemn er viktig og at folk skal hemne kvarandre. Men det er også andre ting som gjør at den ikkje er så mykje saga. Kvinnene er som eit døme de som hjelper Gisle gjennom heile filmen, og de støtter han når det kommer folk for å drepe han. Ved å sjå kva Gisle opplever i drømmane sine, viser det at det ikkje er indirekte personskildring, noko som er eit kjenneteikn ved sagaen.
Er Gisle ein typisk sagahelt?
Ja, han er ein sagahelt når han har fått ein heil saga skrevet om seg, og det er også ein av de mest kjente sagaene som er skrevet.
Er Gisle en moderne helt?
Nei det er han ikkje. Det einaste han gjorde i løpet av filmen var å drepe og så stikke av, og dette er ikkje noko som kan beskrives som heilt i ein ny type film.
Korleis er kvinnene i sagaen?
Damene hjelp Gisle heile vegen til han døde. De hjelp han med og gjømme seg og til og med slåss. Kvinnene karakteriserast som hjelpsame og beskyttande.
Personlig meining
Vår meining er at denne filmen var noko av det svakaste vi har sett nokon sinne. Karakterane var ikkje veldig gode, og vi var einige om at historia gjekk litt tregt. Det var også veldig urealistisk med effektar og filming, og lyset var heller ikkje særlig bra. Det var også eit irriterandes grønt lys som dukka opp når skjermen blei svart, og Mathias syns det var veldig dårlig. Så for å konkludere så var dette ikkje nokon bra film, med ein kjedelig handling og dårlege effektar.


Mathias E. Jonathan H. Markus G.