tirsdag 30. august 2011

Norske politikere

Jens Stoltenberg

Ethosen til Stoltenberg er stort, og det ble kraftig styrket etter det forferdelig angrepet den 22.7.11. – Et forferdelig angrep på Norge, men det er nå vi må stå sammen, sa Jens i et intervju etter terror angrepet.

Han taklet denne situasjonen på en mesterlig måte, noe som gjorde folket oppmerksom på hvordan personlighet han har. Det kan lett være med å bygge selvtillit hos folke, som vil hjelpe han videre i valgkampen.

Jens Stoltenberg er flink til å diskutere saklige ting, men det er ikke alltid han har de gode svarene. Det er spesielt lett å legge merke til når han blir usikker på ting han skal svare på. Da klør han seg som regel i ansiktet, ser bort eller begynner å svette voldsomt. Han klarer som regel å ro seg i land, men da som regel en omvei rundt grøten.

Kommer han godt forberedt til intervju etc. kommer han med gode argumenter som det er lett å tro på. Kanskje noe av grunnen t il at han sitter på stortinget i dag som vår statsminister.

Siv Jensen

Siv er mer ortodoks retoriker som liker å gjenta sitt politiske budskap, samt bruker mye ”fremheving” i sine uttalelser. Hver gang hun prøver å fremstille et problem så er hun enten "dypt sjokkert", eller "meget rystet", uansett hvor lite alvorlig problemet er i realiteten. I tillegg eier hun ikke humor, jeg har aldri opplevd at hun ”flørte” med folket gjennom sin retorikk. Alt i alt en meget kjedelig og monoton retoriker.

tirsdag 23. august 2011

Særemne

Hvordan tar kriminalromaner opp politiske svakheter i samfunnet?